Παντελίτσα Σάββα

Παντελίτσα Σάββα

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Παντελίτσα Σάββα

Η Παντελίτσα Σάββα είναι Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Αρ. Μητρώου 705), απόφοιτη Ψυχολογίας (BSc Hons Psychology) στο University of Sunderland, Ηνωμένου Βασιλείου και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Παράλληλα, έλαβε επιμόρφωση σε εξειδικευμένα θέματα όπως είναι η «Ψυχοπαθολογία του Βρέφους, του Παιδιού και του Εφήβου» αλλά και «Ιατρική Ψυχολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέσα από την ειδίκευση της ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος, παρείχε ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά στο Συμβουλευτικό Κέντρο Έρευνας και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα όπως οι αγχώδεις και διατροφικές διαταραχές, η προσωπική ανάπτυξη και η αυτό-βελτίωση, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και οι λειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις, το διαζύγιο, το πένθος καθώς επίσης και συμβουλευτική οικογένειας ατόμων που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με την Aνοικτή Θεραπευτική Κοινότητα Εξαρτημένων Ατόμων, «Η Τόλμη» Πάφου (ΚΕΝΘΕΑ) παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε εξαρτημένα άτομα αλλά και στις οικογένειες τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επίσης, μέσα από την συνεργασία της με την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του Υπουργείου Παιδείας, παρείχε υπηρεσίες ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος σε σχολεία όλων των βαθμίδων προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και διεξάγοντας παράλληλα παρεμβατικά προγράμματα, ομαδικά βιωματικά εργαστήρια και διαλέξεις.

Μέσα από την ερευνητική της δράση, πραγματοποίησε την μοναδική έρευνα (Thesis) στο γενικότερο Κυπριακό πληθυσμό, η οποία μελέτησε τον εργασιακό εκφοβισμό (Mobbing), που μεταξύ άλλων κατέδειξε ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες θυματοποιούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από γυναίκες μέσα στην εργασιακό χώρο.

Σήμερα εργάζεται στο κέντρο «Ψυχογένεσις» όπου ασχολείται με τη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και παιδιά. Ασχολείται επίσης με τη συμβουλευτική γονέων και τη συμβουλευτική ζευγαριών, διεξάγοντας παράλληλα σεμινάρια, διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια, παρέχοντας υπηρεσίες στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Παράλληλα εργάζεται στον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Μιλήστε μαζί μας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Μιλήστε μαζί μας

Είμαστε στη Διάθεσή σας